Dette er betong

2022-02-18T13:09:51+01:0029. juni 2017|Kategorier: Miljø og bærekraft|

Betong er verdens mest brukte byggemateriale og inngår i en rekke ulike byggeprodukter. Når vi bruker betong utnytter vi en flere tusen år gammel teknikk som mennesker kontinuerlig har videreutviklet til å bli det materialet vi kjenner i moderne samfunnsutvikling.

Betong lages ved å blande pulveret sement sammen med vann, sand, stein og tilsetningsstoffer. Sementen reagerer kjemisk med vannet i en prosess som kalles hydratisering, og limer sammen sand og stein til betong.

Bare fantasien setter grenser for betongens formbarhet. Den kan støpes i faste former eller den kan støpes med glidende forskaling som ved støping av broer og tårn. Riktig produsert og ved normal bruk har betongen lang levetid og stor styrke. Et moderne samfunn er avhengig av betong som byggemateriale til bygging av for eksempel bygninger, industrianlegg, broer, tunneler, kaier, flyplasser, dammer og oljeplattformer. Legfolk har lett for å forveksle betong med sement i den forstand at de sier «sement» når de mener «betong». Sement er pulveret som blandes med vann, sand og stein. Betong er byggematerialet som blir resultatet av denne blandingen.
Kilde: Wikipedia.

Du kan lese mer om hvordan man bygger med plasstøpt betong på hjemmesidene til Norsk Fabrikkbetongforening på www.fabeko.no eller om prefabrikkerte betongelementer på www.betongelement.no

Mye er gjort og gjøres for at betong skal bli enda mer miljøvennlig, og for at nye, mer miljøvennlige løsninger skal bli bedre kjent. Les mer om “Den nye betongen” der du får tips om hvordan velge riktige produkter i et miljøperspektiv

Go to Top