Det er mye mellom himmel og jord — og betong kommer i mange former

Kom og opplev det store spennet i bruk av betong på årets Betongtavlearrangement den 7. november. De fire finalistene viser hvordan moderne betong brukes i en bolig på et stille gårdstun på Toten og hvordan den brukes i en underjordisk stasjon for høyhastighetstog i Holmestrand. Finalistene spenner fra betong, lys og himmel i Hardanger til en travel T-banestasjon i Oslo.

I år møtes vi på AHO

I år er arrangementet lagt til AHO- Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo 7. november fra kl 1530. Dette er lærestedet som utdanner en stor andel av morgendagens arkitekter og arrangementet er en god mulighet for alle å bli bedre kjent med arkitektskolen i Maridalsveien.

Arkitektstudentene åpner dessuten en utstilling som viser betongarbeidene de har jobbet med i høst og de som kommer til AHO denne ettermiddagen vil også kunne se de flotte prosjektarbeidene utstilt. De som vil være med å oppleve de flotte prosjektene må melde seg på her

Årets finalister

  • Løren stasjon presenteres av arkitekt Helge Lunder, MDH Arkitekter sa
  • Hardanger Skyspace presenteres av arkitekt Cristian Stefanescu, a-works
  • Haughuset presenteres av arkitekt Bjørn E. Tandberg, Tandberg arkitekter as
  • Holmestrand stasjon presenteres av arkitekt Kristian Hagemann, Gottlieb Paludan Architects

Årets jury

Vi gleder oss til å vise fram de flotte prosjektene som juryen har vurdert som årets finalister, sier Jan Eldegard fra Byggutengrenser som er juryens leder.
Det er svært spennende og lærerikt å få besøke så mange flotte bygg og konstruksjoner. Betong brukes jo over alt i samfunnet, noen ganger synlig og andre ganger som bærende element bak andre materialer.

Vi ser etter prosjekter der betong er benyttet på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte og dette gjør det nødvendig å besøke alle kandidatene for å gjøre en helhetlig vurdering, sier Hjelle.

Juryen startet i år med i alt 18 foreslåtte kandidater som nå er blitt til 4 finalister. De 5 personene i juryen er satt sammen med bred bakgrunn og består at både arkitekter og ingeniører.

Årets jury:

  • Jan Eldegard Hjelle, Byggutengrenser (NB oppnevnt) juryleder
  • Jonny Hermansen, Skanska Norge AS (NB oppnevnt)
  • Solveig Sandnes, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (NB oppnevnt)
  • Vidar Knutsen, Element Arkitekter AS (NAL oppnevnt)
  • Inger Anne Landsem, Per Knudsen Arkitektkontor AS (NAL oppnevnt)