Her er historien rundt et nytt betongprodukt fra Skjæveland og den historiske dagen for Box culvert. Når stålrøret sto i fare for å kollapse ble situasjonen reddet av betongen.

I begynnelsen av november ble det klart at Sandnes kommune måtte iverksette strakstiltak for en kulvert gjennom Maudlandsveien i bydelen Hommersåk. Et 40 år gammelt stålrør, som leder en bekk under veien, var i ferd med å kollapse, grunnet korrosjon. Den akutte faren for sammenbrudd av veien gjorde at prosjektet ble prioritert som krisetiltak. I arbeidet ble det besluttet å montere Skjævelands Box Culvert, som var produsert for å bli brukt i et annet prosjekt. Disse var velegnet, tilgjengelige og kunne omprioriteres på kort varsel.
Dette er et godt eksempel på hvordan samfunnet kan benytte innovative betongløsninger for å sikre viktig infrastruktur.

Les mer om løsningen her