Å mure med tegl eller blokk inspirerer studentene ved Arkitekthøgskolen i Oslo til lekne løsninger. En todagers workshop i regi av Norsk murforum gir masse gode erfaringer og nyttig lærdom.

— Vi prøver å lære studentene det mest elementære med blokkmuring, mørtel og bruk av teglstein. Det tar ikke så lang tid før studentene tar helt av, og det er ikke så rart for dette er veldig kreative materialer! sier Øyvind Buset, daglig leder av Norsk murforum. Sammen med bransjeaktører som Leca, Weber og Wienerberger sørger Norsk murforum for at studentene får prøve seg på ulike materialer og at de får veiledning og tips underveis.

Studentene jobbet gruppevis med å bygge opp en skallmurvegg i Leca, forblendet med tegl, og de gikk løs på oppgaven med stor kreativitet.

— Arkitektstudentene finner på ganske mye spenstige former. De prøver seg og finner ut hva som går og hva som ikke går, så her det mye kreativitet, sier Jan Petter Svendsen fra Leca og Weber.

— Vi ønsker at de skal få med seg litt faglig tyngde også, men viktigst er det at de får utforske materialene, supplerer Tove Narvestad fra Wienerberger.