I år er det Betongtavlejubileum!

Betongtavlen er 60 år, og dette vil bli markert på Norsk Betongdag og Betongtavlen 2021 som arrangeres den 13. desember. Årets arrangement vil være i toppsalen på Nye Munchmuseet, så dette blir en flott ramme under året utdeling og jubileum.  Årets finalister blir annonsert under Norsk Betongdag den 21. oktober. Mer informasjon om arrangementet kommer!

Kriteriene for å bli tildelt prisen er høye, og for å nå til topps så kreves det at  betong er anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte, sier Vetle Houg i Byggutengrenser og leder av juryen til Betongtavlen. Juryen gjør hvert år en grundig jobb med å reise rundt og vurdere de fremste kandidatene.

Hele 65 bygg og anlegg har blitt tildelt prisen, og bredden av prosjektene er stor: Fra den gigantiske Troll A-platformen til det lille hytteannekset Knapphullet i Sandefjord!

Prisen ble delt ut første gang i 1961 til Bakkehaugen kirke tegnet av Erling Viksjø og i 2020 ble Deichman Bjørvika tildelt den anerkjente prisen.

Vi gleder oss til å vise frem en rekke av både gamle og nyere vinnere på en ny og spennende måte, med flotte kamera- og droneopptak,  frem mot feiringen i desember, sier Cecilie Hagby, Leder av Norsk Betongforening.

Les mer om Betongtavlen her

Videoer av Betongtavlevinnere som vi allerede har publisert finner du under: