Vel og bra med litt teori, men det er når det støpes at det blir alvor! Det er iallfall hva mange av studentene erfarer når de kommer ut til betongbedriftene.

Betongfokus og tidligere Byggutengrenser har i en årrekke hatt arkitektstudenter på betongworkshop. Nå er det om få dager studenter ved NTNU som skal ut og lære mer om betong.

– Vi hadde nylig vår seminardag hvor vi hadde en introduksjon til materialet og litt om muligheter og bruksområder, men snart skal studentene ut til bedriftene og få forsøke seg på real betong, sier Vetle Houg i Betongfokus.

Det er Unicon, Betong Øst, Norcem, Contiga og Overhalla Betongbygg som tar imot studenter på arkitektlinja. Andre studenter skal i lignende opplegg med andre materialer, blant annet gjennom Norsk murforum.

– Det er viktig for studentene å se med egne øyne – og kjenne på det med egne hender – hva det vil si å jobbe med materialer, og vi vet at disse dagene gir nyttig lærdom videre inn i studiene.

Praktisk og teoretisk kunnskapsformidling rundt betong er en viktig del av arbeidet som gjøres i Betongfokus, og lignende opplegg gjøres også ved AHO i Oslo.

– Og i forrige uke hadde vi seminardag på NMBU for landskapsingeniør- og landskapsarkitektstudenter.

– Vi setter stor pris på den deltakelsen som bedriftene bidrar med i dette arbeidet. Og så erfarer vi at det jo er artig for bedriftene å få inn noen studenter for noen dager, det er lærerikt også for bedriftene, avslutter Vetle Houg.

Betongfokus er en videreføring av foreningene Byggutengrenser og Fabeko, og jobber med å spre informasjon om god og riktig bruk av betong.

Her kan du lese mer om våre studentaktiviteter.