Årets regionsmøte i Bergen samlet rekordmange deltaker rundt toppaktuelle temaer som påvirker betongbransjen både på kort og lang sikt. De som fulgte byggebransjens debatter under Arendalsuka ville kjent igjen mange av temaene.  

På møtet i Bergen fikk de mer enn 60 deltakerne ny kunnskap om betongens muligheter og plass i sirkulærøkonomien, utslippsfrie byggeplasser og veileder om forskrift for miljøforhold i betongproduksjon. Deltakerne fikk dessuten en flott presentasjon av eiendomsutvikler Christian Foss i Milepel as som delte sine erfaringer med bruk av betong i utbyggingen av destinasjon Ulriken samt det flotte boligprosjektet på Skjoldnes i Fana. 

Thor Stian Sletten og Jan Erik Skjelanger fra LAB Entreprenør delte også sine erfaringer fra riving og gjenoppbygging av det store Fylkeshuset i Bergen. De ga tilhørerne viktig kunnskap om muligheter og utfordringer med gjenvinning av betong. 

Bergen kommune utarbeider nå sine planer for implementering av utslippsfrie byggeplasser i Bergen. Henrik Ravndal som er klima- og miljørådgiver i etat for utbygging i Bergen kommune, presenterte kommunens planer og fulgte interessert med i hele programmet på regionsmøtet. Betongfokus samarbeider med Bergen kommune for å kartlegge realistisk plan for implementering av utslippsfrie biler og pumper på byggeplassene. 

Vi takker også Berit G. Petersen fra Unicon, Susanne Naevermo-Sand fra Celsa Steel Service, Silvan Gadner fra Jørn Glad, Børge Iversen fra Gjerde Betongpumping, Jon Arne Hammersmark fra Eldrift, Sven Henrik Norman fra Mapei, Peter Westman fra Röbäcks og Tom Fredvik fra Norcem for flotte bidrag i programmet. 

Dagen ble avsluttet med en diskusjon om hvordan vi skal sikre gode pumpeegenskaper i nye lavkarbonbetonger med mer bruk av knust stein, maskinsand og resirkulert tilslag. Takk til Sveinar Myklebust fra MasterBuilders, Tore Gausland fra TG Pumpeservice og Runar Aas fra Unicon for at de delte sine indeer og forslag. 

Gjerde Betongpumping viste fram en av de 4 hybride betongbilene som selskapet har hatt i bruk i Bergen det siste året og som er profilert i Unicons farger. 

Etter at programmet var ferdig torsdag 6. oktober, samlet deltakerne seg til middag på toppen av Bergen – nærmere bestemt i Skyskraperen på toppen av Ulriken.  

I løpet av regionsmøtet fikk deltagerne både en oversikt med siste nytt i bransjen men til slutt også en flott oversikt over Bergen -i skikkelig Bergensvær!