To fulle dager med guiding i Lisboa og Cascais er over! Fra 28. september til 1. oktober hadde vi Lisboa, Cascais, arkitektur, betong, mat og kultur i fokus!

João Correia fra Guiding Architects i Lisboa tok oss først med på en historisk rundtur slik at vi fikk innblikk i og forståelse av litt av Lisboas historie.  Vi fikk presentert hvordan byen ble bygget opp igjen, og hvilke arkitektoniske grep som var nødvendig etter jordskjelvet den 1. november 1755, en katastrofe som la Lisboas sentrum Baixa i ruiner.

Vi tok turen gjennom byfornyelseprosjektet Expo98 og så på flere av de store prosjektene som blant annet Oriente Station, av Santiago Calatrava og Portuguese Pavilion, av Álvaro Siza. Vi tok også turen innom Renzo Pianos Braço de Prata.
Neste dag dro vi Cascais hvor vi besøkte blant annet det fantastiske Casa das Histórias, Paulo Rego Museet, tegnet av Souta Mouro og Santa Marta Lighthouse av Aires Mateus. Slutten av dagen tilbrakte vi i Belem og avsluttet med besøk av blant annet Carriage Museum, av Paulo Mendes da Rocha og Ricardo Bak Gordon og MAAT – Museum of Art, Architecture and Technology av Amanda Levete.

En flott tur med en fin gruppe som sitter inne med bred kompetanse. Vi sitter igjen med mange flotte inntrykk, inspirasjon fra god arkitektur, spennende kultur, god mat og gode samtaler.

Tusen takk til våre gode samarbeidspartnere fra Norcem, NorBetong og Norsk Betongforening!