Finalist-trio som spenner stort

– Det går vel knapt å finne tre så ulike byggprosjekter som de finalistene vi har i år. Men det er jo også det som gjør Betongtavlen så fascinerende, at betong kan brukes på så mange ulike måter, sier Vetle Houg, juryleder til Betongtavlen. Vinneren av den prestisjetunge utmerkelsen blir kunngjort og delt ut 1. desember.

Alle finalistene blir presentert og vinneren vil bli kåret under Betongtavlen 2022.  Sett av tiden og bli med på arrangementet den 1. desember på Salt på Langkaia i Oslo. Meld deg arrangementet hos Norsk Betongforening

De tre prosjektene er ikke bare ulike i størrelse, omfang og i funksjon, men befinner seg også helt ulike steder i landet. Lengst i nord er U121, et anneks til en fritidsbolig ved surfestranda i Unstad i Lofoten. Neste finalist er et kontorbygg på kaia i Ålesund, mens helt sør i landet er den siste finalisten – Trysfjordbrua.

– Betong løser mange ulike oppgaver i samfunnet, og finalistene er gode eksempler dette. Her er det viktig infrastruktur, urban arbeidsplass eller privat ly mot vær og vind i havgapet, sier Houg.

Finalist nr. 1: Surfe-låven i Lofoten 

Unstad ligger på nordsiden av Vestvågøy i Lofoten. Stranden her er kåret til en av verdens beste surfesteder og tiltrekker seg surfeentusiaster fra fjern og nær. Ikke så rart at noen blir så glad i stedet at de vil ha et eget tilholdssted der.

Der det før sto en sliten og medtatt låve er det nå kommet et nytt, lite bygg. Rødmalt som låven, og formen er ganske så lik. Men inne bak betongskallet er det et trivelig og lunt anneks, med soveplasser, kontorpult og hjemmekino. Utsøkt røft og vakkert detaljert på samme tid.

Betongkonstruksjonen er plasstøpt med bordforskaling. Utvendig har de ulike bygningskomponentene rød farge, med rødmalt betong og treverk. Innvendig er betongen ubehandlet. Forskalings- og støpearbeidet er pertentlig utført, med fine nyanserte overflater som resultat. Her har den lokale entreprenøren og betongleverandøren vært grundige i sitt oppdrag.

Bygget preges av en godt gjennomtenkt innredning og effektiv planløsning, med høy kvalitet på materialer og utførelse. Utvendig er det også laget benker i plasstøpt betong, med integrert belysning. Alt dette i godt samspill med et rehabilitert hovedbygg. Her er alt lagt til rette for aktive dager med kort gangavstand til surfestranda.

Se presentasjon av U121 på våre inspirasjonssider.

Arkitekt for prosjektet er HALLSTEIN, entreprenør og betongleverandør er Lofot Entreprenør AS og rådgivende ingeniør er DIFK – Dipl.Ing.Florian Kosche. 

Unstad
Unstad

Unstad: Foto: Foto: Knut Åserud

Unstad

Finalist nr. 2: Moderne kontorer ved kaikanten 

Ålesund er en by med sterk identitet. Samtidig har byutviklingen etter krigen ikke alltid bidratt til å gjøre byens innbyggere stolte. Med byggingen av Pir har byen fått et nytt og moderne kontorbygg, sentralt ved kaia. Med sin røde og fasetterte fasade så markerer det seg, men fargen spiller godt på lag med fargepaletten i jugendbyen.

Pir har publikumsvennlige lokaler mot gateplan, og kontorlokaler med særegen og hyggelig atmosfære i øvrige etasjer; både store leietakere som Sunnmørsposten og et advokatkontor, men også tidsriktige dele-kontorer med mye fellesarealer.

Pir har en alminnelig indre oppbygging med betongsøyler og hulldekker. Det som skiller bygget fra kontorbygg flest er de røde fasadelementene, også disse i betong. De er fasetterte i overflaten, og skaper en god rytme og balanse – men også detaljer som skifter uttrykk med sol og regn. Elementene er presist utført med fine overflater, og de er produsert i Hjørungavåg og dermed et kortreist og lokalt produkt.

Bygget representerer på mange måter det hverdagslige, samtidig som det er utført med omtanke for detaljer.

Pir
PIR

PIR: Foto: Kyrre Sundal

PIR

Finalist nr. 3: En litt lettere motorveibro 

Ny E39 vest for Kristiansand forkorter reisetiden betydelig for store strekninger. Nå står 19 kilometer ny vei klar for trafikk etter fire års byggetid. Av flere bruer skiller Trysfjordbrua seg ut med 534 meters lengde over Trysfjorden. Brua er bygget med fritt-frambyggmetoden, og prosjektingeniørene og entreprenøren strakk seg langt for å lage en effektiv konstruksjon som også skulle ha reduserte klimagassavtrykk. 

Et av grepene var å bruke en lettere betong i dekket. Stein ble erstattet med Leca, og for å løse støpetekniske utfordringer med dette utviklet prosjektet egne løsninger for å få betongen fram til forskalingen.  

Et annet grep var å ikke bygge to parallelle bruer, men én enkelt konstruksjon. Det ga rom for raskere framdrift og bedre estetikk. Et tredje grep var innsvingte bæresøyler. Denne optimaliseringen ga mindre betongbruk og en mer tiltalende form.  

Se presentasjon av Trysfjordbrua på våre inspirasjonssider.

Byggherre : Nye Veier AS
Prosjektering: Norconsult i samarbeid med Aas-Jakobsen AS
Byggeteknisk rådgiver: Norconsult
Entreprenør: AF Gruppen
Betongentreprenør: Kruse Smith Anlegg
Betongleverandør: Ribe Betong

Trysfjordbrua
Trysfjordbrua

Trysfjordbrua Foto: AF-Gruppen