17. november arrangerte vi nettmøte for lansering av ny EPD-generator høsten 2022. Video fra møtet kan du se her

Den nye versjon av EPD-generator som følger ny standard EN 15804+A2 er allerede tilgjengelig hos LCA.no. De som har brukt EPD-verktøyet for fabrikkbetong har tidligere brukt kun modul A som inkluderer produksjon og transport av fabrikkbetong til byggeplassen. Den nye utgaven av standarden setter imidlertid krav til at alle materialer skal dokumentere miljøegenskapene i hele levetiden. Da kommer modulene C og D inn som nye elementer. Generiske verdier for materialer som kan resirkuleres (etter endt levetid) vil da bli generert automatisk. Disse verdiene vil være basert på egnethet for produktet til gjenvinning. Dersom prosjektene beskriver konkrete metoder for hvordan betongens skal gjenvinnes, kan man imidlertid legge inn spesifikke verdier slik at en lavere miljøbelastning enn de generiske verdiene blir dokumentert.

De som ønsker brukerkurs for EPD-verktøyet har to valg;

  • melde seg på de ordinære kursene som annonseres via nettsidene hos LCA.no
  • sende en epost til espen@betongfokus.no slik at vi kan samle opp deltakere til et brukerkurs spesielt rettet mot produsenter av fabrikkbetong