En fullsatt sal på Salt på Langkaia i Oslo var med på den spennende kåringen av årets Betongtavlevinner!

De var tre veldig ulike prosjekter som kjempet om årets pris, og det var kontorbygget PIR i Ålesund som stakk av med seieren.

Med byggingen av PIR har byen fått et nytt og moderne kontorbygg som utvendig skiller seg ut med de røde fasadelementene i betong. Rødfargen endrer seg fra mørk rød til rosa ettersom det er fuktig eller tørt – vekslinger som folk i Ålesund kjenner igjen fra ulike årstider. Samtidig spiller bygget godt på lag med fargepaletten ellers i jugendbyen. Betongelementene er presist utført med fine overflater, og de er produsert i Ulsteinvik og dermed et kortreist og lokalt produkt.

Bygget representerer på mange måter det hverdagslige, samtidig som det er utført med omtanke for detaljer.

Les mer om PIR her

Finalister til Betongtavlen 2022