Det er bra med timer på lesesalen men det er ute i betongbedriftene det virkelige livet er. Det er iallfall det vi håper arkitektstudentene ved NTNU i Trondheim opplever nå i mars. 

Betongfokus og tidligere Byggutengrenser har i en årrekke hatt arkitektstudenter på betongworkshop. Nå er det om få dager 1. årsstudenter ved NTNU som skal ut og lære mer om betong. 

Vi hadde nylig vår seminardag i Trondheim der alle studentene fikk en introduksjon til materialene betong og mur, litt om muligheter og bruksområder. For å gi studentene et inntrykk av bruksområdene var vi så heldig å ha med oss Frederic Hermansen fra Skanska, Øyvind Buset fra Norsk Murforum, Kalle Høiseth fra NTNU og Jan Petter Svendsen fra Sant-Gobain Byggevarer. Fra 20. mars skal mellom 50 og 60 studenter ut til bedriftene og få forsøke seg på real betong, sier Jan E Hjelle i Betongfokus.  

Det er Unicon, Betong Øst, Norcem, Contiga og Overhalla Betongbygg som tar imot de studenter på arkitektlinja som vil lære mer om betong. Andre studenter skal i lignende opplegg med andre materialer, blant annet gjennom Norsk murforum. 

 Det er viktig for studentene å se med egne øyne – og kjenne på det med egne hender – hva det vil si å jobbe med materialer. Vi vet at disse dagene gir nyttig lærdom videre inn i studiene og er med på å skape en interesse for materialet betong. Praktisk og teoretisk kunnskapsformidling rundt betong er en viktig del av arbeidet som gjøres i Betongfokus, og lignende opplegg gjøres også ved AHO i Oslo og i mars har vi også seminardag for landskapsingeniør- og landskapsarkitektstudenter på NMBU på Ås. 

Vi setter stor pris på den deltakelsen som bedriftene bidrar med i dette arbeidet. Vi erfarer også at det jo er artig for bedriftene å få inn noen studenter for noen dager, det er lærerikt også for bedriftene. 

Vi kommer tilbake med bilder og video fra studenter i arbeid!