Laster Arrangementer

Velkommen til Betongpumpedagen lørdag 6. mai 2023!

Vi følger tradisjonen med et faglig seminar fra kl 0900 til kl 1600 med innlagte pauser med besøk på utendørs utstilling og quiz. Pumpegruppa inviterer til årsmøte kl 1630 og det er felles middag klokken 1900. det serveres en aperitiff fra kl 18:30

Vi håper at alle benytter denne muligheten til å få både faglig oppdatering og for å utvikle nettverket for å sikre samhold og seriøsitet i bransjen.

PROGRAM

09:00 Velkommen til Betongpumpedagen, kort om det vi arbeider med i Pumpegruppa, Fabeko og Betongfokus  Børge Iversen, styreleder i Pumpegruppa/daglig leder i Gjerde Betongpumping AS og Jan Eldegard Hjelle i Fabeko/Betongfokus
09:20 Slik sikrer vi høy seriøsitet i betongbransjen
Byggherrer og entreprenører har stadig høyere krav til leverandører og underentreprenører. Kontroll av partnernes seriøsitet er stadig viktigere på alle byggeplasser. Hva betyr dette for en bedrift som leverer betongpumpetjenester? Vi presenterer noen eksempler og tegner et bilde av framtidens krav- som kanskje er her allerede? 
Jens Stian Johansen i Bull Betongpumping AS/Sørum Transport AS og Jan Eldegard Hjelle, Fabeko/Betongfokus
Slik løser vi den problematiske arbeidstiden
Arbeidstid må tolkes og forståes likt av de ulike aktørene involvert i en leveranse og arbeidstid må dokumenteres og styres innenfor regelverket. Operatøren på betongpumpa er ofte den som står igjen på byggeplassen etter at arbeidet er over på kvelden og blir belastet mange arbeidstimer. Hvordan sikrer vi at reglene for arbeidstid overholdes? Vi får presentert verktøy som kan hjelpe oss i arbeidet.
Tom Martinsen,
Transportkompetanse AS
10:00 PAUSE med besøk på utstilling
10:45 Ledelse når uhellet skjer
Bruk av tunge maskiner og biler er en sentral del av arbeidsdagen hos betongprodusenter og betongpumpeselskaper. Medarbeidere og ledelse møter noen ganger alvorlige nesten-uhell og hendelser med mer alvorlige konsekvenser for mennesker og dette er krevende for alle involverte. Åpenhet og delingskultur er viktige forutsetninger for å kunne møte slike alvorlige situasjoner med forbedringstiltak. Vi samtaler med representanter fra bedriftene om deres erfaringer.
Børge Iversen, Gjerde Betongpumping

Kjetil Hundekilen, Unicon

Lars H Børrud, Skedsmo Betong

Samtale ledes av Jan Eldegard Hjelle, Fabeko/Betongfokus

11:15 Pumping av de «vanskelige betongene»
Miljøkrav til betong skjerpes og vi vil se større utfordringer med magrere betonger, mer knust tilslag og økende andel resirkulerte råmaterialer i den betongen som skal pumpes. Dette har pumpegruppa tatt tak i og Norsk Betongforening har nylig etablert en bredt sammensatt ressursgruppe som skal legge grunnlag for løsninger som både entreprenører, pumpeselskaper og betongprodusenter er enige om.
Espen Kurås fra Fabeko/Betongfokus 
11:30 Rett fra levra i medlemmenes kvarter! Hva mener du må gjøres i bransjen?
Vi oppfordrer deg som er i salen til å si din mening om det som er bra og mindre bra i vår egen bransje. Det er du som gir pumpegruppa innspill til prioritering av arbeidet i tiden framover. Dette kan være saker som spenner fra teknikk, utstyr og opplæring til mer mellommenneskelig forhold og helse og arbeidsmiljø.
Børge Iversen og Jan Eldegard Hjelle
12:00- 13:45 Lunsj og tid på utstillingen 
13:45 Dokumentert kompetanse gjennom Betongopplæringsrådet (BOR)
Hvem er BOR og hvilke roller har denne organisasjonen? De fleste kjenner de såkalte A-kursene der A0 og A0S er de vanligste for sjåfører og pumpeoperatører. Gjennom pandemien ble disse kursene digitalisert og hva er erfaringene og hva skjer videre med denne læringsplattformen? Kompetansebevisene blir også snart digitale gjennom Sentralregisteret.
Knut Bryne, BOR og Norsk Betongforening.
14:05 Leverandørenes halvtime
Det skjer mye innovasjon ute hos leverandørene og vi har invitert 3 av disse til å presentere nyheter.
Cognia, TG Pumpeservice og Jørn Glad As
14:35 PAUSE med besøk på utstilling
15:00 Kahoot-quiz med premier
Hva husker du av opplæringen din, hva har du fått med deg fra leverandørene på utstillingen og hvor godt kjenner du regelverket? Vi har de siste årene etablert en tradisjon med Kahoot-quiz og du får en ny sjanse til revansje over dine kollegaer. Kanskje vinner du over sjefen?
15:45 Avslutning/oppsummering Ved Børge Iversen og Jan Eldegard Hjelle
16:30 Årsmøte i Betongpumpegruppa
19:00 MIDDAG – aperitiff serveres fra kl 18:30
PÅMELDING (FRIST 28. APRIL)
Ønsker du utstillingsplass på Betongpumpedagen 2023? – Registrer deg her

Program Betongpumpedagen 2023

Go to Top