Arkitekt Jørn Narud, partner i Narud-Stokke-Wiig (NSW), bygget i 1990 ut sin egen bolig på Ullern i Oslo. Påbygg og tilbygg ble gjennomført med to plasstøpte to-vangede konstruksjoner, og prosjektet ble tildelt Betongtavlen i 1991.

Det opprinnelige huset ble tegnet av arkitekt Eivind Gleditch og ble oppført i 1929. Ombyggingen i 1990 endret boligen vesentlig, blant annet med et frittstående trappetårn og utvidelse i møneretningen.

Terrenget rundt boligen faller bratt mot tre sider, mens huset har direkte utgang fra stue mot en singelbelagt terrasse. Særpreget mot Olsens Enke i syd-øst, forsterkes arkitektonisk av det frittstående tårnet i betong, som inneholder et studierom med direkte utgang og kontakt mot en skiferbelagt terrasse. Avsatsen nås utvendig via omsluttende betongvange og betongrampe i terreng.

Terrassen over arbeidsrommet er innrammet av en sirkulær åpning i hovedformen og nås via en skiferbelagt bro fra det nye trapperommet i huset. Forbindelse mellom alle etasjer skjer gjennom det tre etasjes åpne volumet, som via trapperom og lysspalter mellom dekker og yttervegg gir tilbygget letthet og luftighet. Begrenset bruk av rekkverk og fravær av stengsler i den åpne trappen, forsterker lettheten og styrken i betongen.

Arkitekt for utvidelsen av Elmholtveien 6:
Siv ark MNAL Jørn Narud
Siv ark MNAL Mai The Nguyen
Rådg. Ing: Dr Ing Tore Christoffersen AS
Entreprenør: Byggmester Hedly Eriksen

Elmholtveien 6 ble tildelt Betongtavlen i 1991 og ble presentert i Byggekunst 1991.

Prosjektdetaljer

Prosjekttype:

Kategorier:

Fotograf:

Jiri Havran

Les mer om

Betongtavlen 2020

Arkitekturprisen Betongtavlen
Betong anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte

Våre studieturer
Bli med på våre inspirerende og lærerike studieturer i Europa

Bladet mur+betong

Tidsskriftet mur+betong presenterer arkitektur fra inn- og utland samt teknisk fagstoff om mur, betong og byggkeramikk.