Reiulf Ramstad Arkitekter har tegnet dette elegante og stilfulle boliganlegget i Bygdøynesveien.  Boligene ligger diskré tilbaketrukket i den engelske hagen til den tidligere kanadiske ambassadørboligen.

Boliganlegget har en fasadekledning av lys, bløtstrøken murstein. Teglsteinens spesielle langformat og unike, ujevne overflate gir et tidløst utseende som er komplementert med moderne detaljer og formspråk. Tegl og mørtel er tunet i samme farge, noe som gir et rolig og homogent preg.

Det er benyttet en svært begrenset materialpalett i tillegg til teglfasaden; glass i vindusåpninger, eik i inngangsdører og sortlakkerte vindusrammer og tekniske installasjoner. Prefabrikkerte teglpaneler er benyttet til inntrukne himlinger, sålbenker og horisontale brystninger på takterrassene. Det er gittermuring foran utvalgte vinduer med særlig behov for skjerming mot innsyn, og i større felt på terrassene mot hagen.Innvendig er det også benyttet tegl på utvalgte yttervegger mot takterrasse, eikefiner rundt kjernen i planløsningen og eikespiler i deler av himling samt tregulv av høy kvalitet.

Sted: Bygdøynesveien 15
Byggherre: Solon Einedom
Arkitekt: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
RIB: Ingeniørene Seim & Hultgreen AS
Entreprenør: Kruse Smith Entreprenør AS
mur- og flisarbeider: Brafas AS
Leverandører: tegl: Randers Tegl/Carlsberg Bjælker
murmørtel: BMC Norge/Hmh Cement AS
Ferdigstilt: 2019

Konstruksjon: Bærende stålsøyler i innervegger og fasader. Etasjeskiller plasstøpt med plattendekker og stålbjelker. Plasstøpt kjeller.

Materialer: Fasader i bløtstrøken lys tegl type RT 154 Extra hvit Ultima murt med mørtel M&P extra hvit 050 svakt sug m15. Eikedører. Sedumtak.

Prosjektet ble presentert i mur+betong i 2019.

Kilde: Reiulf Ramstad Arkitekter AS, mur+betong 4/2019

Prosjektdetaljer

Prosjekttype:

Kategorier:

Les mer om

Betongtavlen 2020

Arkitekturprisen Betongtavlen
Betong anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte

Våre studieturer
Bli med på våre inspirerende og lærerike studieturer i Europa

Bladet mur+betong

Tidsskriftet mur+betong presenterer arkitektur fra inn- og utland samt teknisk fagstoff om mur, betong og byggkeramikk.