Nasjonal turistveg Havøysund er vegen som tar deg ut mot det ytterste nord. Turistvegen følger Nordishavet og snor seg gjennom forrevent klippelandskap og vill natur der snaufjellet strekker seg helt ned i havkanten.

Selvika rasteplass ligger ved den eneste tilgjengelige sandstranden på strekningen mellom Snefjord og Havøysund og er utrustet med toalett, sykkelskur og grillplass. Alt i betong.

  • Sted: Havøysund
  • Byggeår: 2012
  • Byggherre: Statens vegvesen, Turistvegseksjonen
  • Byggeteknikk: Dr. Techn. Kristoffer Apeland AS
  • Entreprenør: T. Johansen Drift AS

Selvika, nasjonal turistveg Havøysund er vinner av Betongtavlen 2013. Les mer om Betongtavlen her

Norsk betongforenings jury uttaler bl.a. om prosjektet:

«På avstand framstår rampen som en vakker skulptur i lys grå betong med et spennende romlig skyggespill og en interessant referanse til naturformasjoner i omgivelsene. Betongarbeidene med vertikal bordforskaling i kontinuerlige krumme flater er krevende, men glimrende utført. Lange og vanskelige transportveger for betongen til byggeplassen må også ha vært en utfordring. Juryen konstaterer at bare materialet betong gjør det mulig å utforme en så stabil og kontinuerlig storform på stedet. En kan forvente at anlegget vil være holdbart og kreve minimalt vedlikehold i svært lang tid, ja sågar virkelig bare bli vakrere og vakrere ettersom betongen patineres. For evnen til å utnytte betongens styrke og materialmessige kvaliteter fullt ut og gi stedet nye bruksområder tildeles Selvika rasteplass Betongtavlen for 2013.»

Prosjektdetaljer

Prosjekttype:

Stikkord:

Les mer om

Betongtavlen 2020

Arkitekturprisen Betongtavlen
Betong anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte

Våre studieturer
Bli med på våre inspirerende og lærerike studieturer i Europa

Bladet mur+betong

Tidsskriftet mur+betong presenterer arkitektur fra inn- og utland samt teknisk fagstoff om mur, betong og byggkeramikk.