Villa Bærum har en storslagen beliggenhet langs åssiden over Sandvika med spektakulær utsikt mot byen og Oslofjorden. Prosjektet er bygget opp rundt tomtens topografi for å få mest mulig ut av utsiktsforholdene og samtidig for å skape solrike og bruksvennlige uteområder.

Villaen består av en nedsenket garasje og inngangsparti på tomtens vestside, samt et 3 etasjes volum som løfter seg fra bygningskroppen mot fjellskrenten i øst. Ved å nedsenke garasjen er det skapt en naturlig adkomstsituasjon, samt at det på nivået over skapes et jevnt underlag for en hage. På tross av prosjektets størrelse virker huset naturlig tilpasset terrenget, med uteområdene som gradvis går fra kultivert hage i vest til uberørt naturtomt i øst. Mindre soverom og innadrettede funksjoner er plassert i husets 1. etasje, mens på 2. etasje i forlengelse av hagen, finner vi de åpnere funksjonene med utsyn til byen og fjorden. Den øverste etasjen inneholder en suite med stue, bad, garderobe og soverom.

Villaen er oppført i plasstøpt betong med synlig bordforskaling. I fasaden er det innslag av mørk tegl, sort sink og partier i eikespiler. Materialene fra utsiden er trukket inn til husets interiør, med peis og trapp i betong, eikegulv og himling i eikespiler.

Prosjektdetaljer

Prosjekttype:

Kategorier:

Arkitekt(er):

Lund+Slaatto Arkitekter

Les mer om

Betongtavlen 2020

Arkitekturprisen Betongtavlen
Betong anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte

Våre studieturer
Bli med på våre inspirerende og lærerike studieturer i Europa

Bladet mur+betong

Tidsskriftet mur+betong presenterer arkitektur fra inn- og utland samt teknisk fagstoff om mur, betong og byggkeramikk.